Cursussen/Workshops


Workshops door Greetje Hein

Kennismaken met rulerwork
Met een rulervoetje naait u met een gewone naaimachine langs linialen. Hierdoor naait u strakkere lijnen dan wanneer u uit de vrije hand naait.
Westalee heeft verschillende linialen ontwikkeld waarmee de meest fantastische motieven kunt naaien. Tijdens de workshop werkt u met de 12” arch liniaal die bij het Westalee rulervoetje wordt geleverd. Ook kunt u de linialen van mijn samplerset proberen om te ervaren hoe geweldig het is om met deze linialen te werken.
Vrijdag 07/10 van 10.00-15:30 uur.
Lesgeld € 42.50

Randen ontwerpen met Westalee rulers
Bent u na de kennismakingscursus enthousiast geworden over het rulerwork en wilt u verder, dan is dit een prima mogelijkheid. U werkt met uw eigen Westalee-samplerset.
Tijdens deze dag gaat u verschillende randen ontwerpen met behulp van uw samplerset, eventueel aangevuld met de “Between the lines set” of met de “mini fills set”.
Donderdag 03/03 van 10.00-15.30 uur.
Lesgeld € 42.50

Stedenbouw
Tijdens deze workshop bouwt u uw eigen stad. Een leuke “puzzel” met een verrassend resultaat. Door het kleurgebruik bepaalt u zelf de sfeer van uw stadje. Wat denkt u van een stad in mediterrane- of sprookjessfeer of een stad bij nacht. Dit is afhankelijk van de stoffen die u meeneemt. Het idee van deze workshop komt uit het boek “Happy Villages” van Karen Eckmeier.
Donderdag 13/10 van 10.00-16.00 uur.
Lesgeld € 42.50

Workshops door Isabelle Wiessler

De workshops van Isabelle Wiessler waren in oktober wederom een groot succes. Volgend jaar november, gaat Isabelle Wiessler opnieuw een aantal workshops geven. Het is zowel een 1-daagse als een 2-daagse workshop. De workshops worden gegeven op: 
17 en 18 november 2022 op donderdag en vrijdag van 10.00-16.30
19 en 20 november 2022 op zaterdag en zondag van 10.00-16.30  
22 en 23 november 2022 op dinsdag en woensdag van 10.00-16.30

Kris Kras (1e lesdag op 17, 19 of 22 november 2022)
Het uitgangspunt van de workshop Kris Kras zijn de verschillende borduursteken. We gaan ons bezighouden met de verschillende manieren (met de hand en machinaal) van borduren op katoen en op wateroplosbaar vlies. We zullen ontdekken dat de op deze manier verkregen resultaten, te gebruiken zijn als surface design en als drie-dimensionale accenten bij al uw textiele werken.

Mos en Korstmossen (2e lesdag op 18, 20 of 23 november 2022)
Mos en Korstmossen zijn als natuurverschijnsel onontbeerlijk. Bovendien vormen ze een onuitputtelijke inspiratiebron bij onze textiele werken. Ze zijn het uitgangspunt voor speelse vormen en kunnen naar eigen idee tot hele bizarre en abstracte resultaten leiden.
We borduren zowel met de hand als met de machine en we kunnen met geverfde mul, verschillende garens, wollen garens en wateroplosbaar vlies, prachtige effecten creëren. Deze technieken kunt u later ook gebruiken bij vele andere werkstukken.
Laat u verrassen!

Het beloven weer zeer inspirerende dagen te worden.

Lesgeld voor 1 dag € 95.00 
Lesgeld voor 2 dagen € 175.00

Deze workshops zijn altijd heel snel vol. U kunt zich daarom nu alvast opgeven voor deze workshops die volgend jaar gegeven gaan worden.

Lesgroep Art Quilt door Eke Krug

Lesgroep Art Quilt
Ook in het najaar van 2022, start er weer een lesgroep Art Quilt bij Cordi Atelier. Het idee hiervoor is ontstaan tijdens een workshop, verschillende deelnemers wilden wel meer dan een ééndaagse workshop en ook thuis verder kunnen werken en daarna het werk bespreken, iets wat bij ééndaagse workshops maar zelden lukt, omdat het werk niet af is.

Met de lesgroep Artquilt komen we met tussenpozen 4 keer bij elkaar. Tijdens de eerste les bespreken we wat een artquilt is, hoe we die vorm gaan geven, welke technieken we willen tijdens de komende lessen gaan gebruiken en we beschilderen stoffen die we voor de quilt willen gebruiken. Het is de bedoeling dat we in vier lessen een grotere quilt gaan maken. Tijdens de lessen maken we proeven, zeg maar kleine quiltjes. Daarin kan je technieken uitproberen die je in je grote quilt toepast. Het werken aan je grote quilt doe je thuis en je neemt het werk iedere lesdag mee, zodat we ernaar kunnen kijken, de voortgang volgen, vragen beantwoorden en problemen op kunnen lossen.

De vier-daagse lesgroep is op:
Dinsdag: 20/09, 04/10, 18/10 en 08/11 van 10.00-16.00 uur.

Het lesgeld voor deze vier dagen is € 270.00.

Lesgroep Art Quilt (Vervolg)
Voor de twee groepen die het afgelopen voorjaar deze lessen hebben gevolgd is er een vervolg lesgroep Art Quilten gepland op:
Donderdag: 15/9, 6/10/ 20/10 en 10/11 van 10.00-16.00 uur.

Het lesgeld voor deze 4 dagen is € 270.00


Wil je meer informatie, vraag dan om de lesbrief, daar staat een uitgebreidere beschrijving in.

Workshops door Ineke Wagenborg

Tas
In deze workshop maakt u een stevige tas die u neer kunt zetten. De tas wordt genaaid op foam. Het werken met foam is heel plezierig en geeft altijd een mooi resultaat.
Wanneer u snel werkt gaat u met een kleine tas naar huis en anders maakt u hem thuis (met een duidelijke uitleg) verder af.
Vrijdag 14/10 van 9.30-16.00 uur.
Lesgeld € 39.50


Ton Schulten
We gaan een quilt maken naar aanleiding van de schilderijen van Ton Schulten. Deze Nederlandse schilder gebruikt vaak prachtige en krachtige kleuren in o.a. zijn bekende kleurrijke landschappen. De quilt wordt met de naaimachine in elkaar gezet en met de hand, met verschillende siersteken doorgequilt.
Vrijdag 04 mei van 9.30-16.00 uur.
Lesgeld € 39.50

Workshops door Dineke Ugen

Machinaal Quilten voor beginners
Tijdens deze drie-daagse cursus is het de bedoeling, dat u leert om op een creatieve manier, de freemotiontechniek op uw naaimachine goed onder de knie te krijgen. Het vergt natuurlijk wel enige oefening thuis in de tussenliggende weken. Op de eerste dag behandelen we de techniek ”freemotionquilten”. We oefenen deze techniek op verschillende manieren. Op de tweede dag oefenen we verschillende patronen, motieven en andere handigheidjes. En op de derde dag behandelen we de techniek waarbij u vanaf de achterkant van uw werk naait en wat de naaimachine nog meer kan. Vanzelfsprekend komt tijdens deze cursus aan de orde hoe u optimaal omgaat met uw machine en leert u ook technische trucjes, bijzonderheden over machinegarens en de te gebruiken naalden. U vergroot uw vaardigheden. Voor de cursus is het nodig, dat u een meandervoetje bij uw naaimachine hebt. Deze is meestal los te koop bij uw eigen model naaimachine.
De drie-daagse workshop is op:
Vrijdag: 18/03, 01/04 en 13/05 van 10.00-16.00 uur of
Zaterdag: 19/03, 02/04 en 14/05 van 10.00-16.00 uur.
Lesgeld: € 120.00

Workshop door Rita Dijkstra

Fantasy Garden
Met behulp van mooie stoffen, transparante vliezen, vilt, kralen, pailletten en borduurgarens worden fantasiebloemen en bladeren gemaakt. Met deze bloemen en bladeren maakt u helemaal uw eigen fantasietuin. De bloemen worden tijdens de workshop voorbereid en kunnen later op een mooie ondergrond worden genaaid. Een naaimachine is dus niet nodig. Het formaat bepaalt u zelf.
Dinsdag 8/3 2022 van 10.00-16.00 uur (de extra dag van 30/11 is uitgesteld vanwege Corona en is verschoven naar dinsdag 8/3 2022).
Lesgeld: € 42.50

Workshop door Marjon Hoftijzer

Zentangle op de naaimachine
Machinaal quilten en zentangle lijken op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben, maar als je goed kijkt, dan zijn er toch best veel overeenkomsten. Het zijn veelal herhalende lijnen.
In deze workshop maken we de combinatie van beide technieken.
Tangle betekent in het Engels ‘wirwar, knoop’. Door simpele gestructureerde patronen te herhalen en te combineren maakt u al snel een bijzonder kunstwerkje, houdt u overzicht en raakt u niet in de knoop.
Denk niet dat is te moeilijk voor mij, met enkele aanwijzingen kan iedereen dit. Voor deze workshop hebt u wel een naaimachine nodig waar u mee uit de vrije hand kunt naaien en enige basis kennis van machinaal quilten is ook wel handig.
Maandag 7/10 van 10.00-16.00 uur.
Lesgeld: € 47.50

Quiltgroepje o.l.v. Ineke Wagenborg

Dit groepje is een zeer leerzaam- en tevens gezellig groepje. In het voorjaar komt deze groep weer bij elkaar. Lijkt het u leuk om mee te doen? Enige beginnende quiltervaring is vereist.
Woensdag 23/3 van 9.30-12.00 uur
Woensdag 6/4 van 9.30-12.00 uur
Woensdag 4/5 van 9.30-12.00 uur
Woensdag 18/5 van 9.30-12.00 uur
Lesgeld: € 20.00 per les.

Dromenquilts maken

Met inmiddels een grote groep vrijwilligers worden er quilts gemaakt voor chronisch- en ernstig zieke kinderen, quiltjes voor de Kraambank en Quiet-kids. Deze groep heeft de afgelopen jaren al meer dan 250 kleurrijke dekens gemaakt. De dekens zijn allemaal vastgelegd in een fotoalbum. Er zijn nu 4 ochtenden ingepland, namelijk: dinsdag 6/9, 11/10, 15/11 en 6/12  2022 van 10.00-12.00 uur.
U kunt zich aanmelden bij Tinie Evers (k.evers@hccnet.nl). Tinie quilt de gemaakte dekens kosteloos op haar longarmmachine. Quiltstoffen, die u niet meer gebruikt, zijn zeer welkom voor dit project, gordijnstof, bekledingsstoffen en dekbedhoezen zijn helaas niet bruikbaar.
Per deelnemer vragen wij € 3,- per ochtend, als kleine bijdrage om o.a. de vulling voor de gemaakte quilts te kunnen kopen.

Door deze enorme productie droomdekentjes zijn er weer veel kinderen blij gemaakt.


Cordi’s maandgroep
door Ineke Wagenborg en Olga Haan

Cordi’s maandgroep is een enthousiaste groep dames, die een jaar lang, 1 keer per maand bijeenkomt om een quilt te maken. In gezamenlijk overleg wordt een patroon gekozen en maandelijks wordt een gedeelte van het patroon uitgedeeld. Iedereen is met hetzelfde patroon bezig, maar uiteindelijk zal geen quilt gelijk zijn. Per jaar wordt er 1 quilt gemaakt.
Bij afwezigheid is men toch het maandelijkse bedrag verschuldigd. Het patroon blijft dan beschikbaar. Een naaimachine hoeft u niet mee te nemen. Voor deelname aan deze groep moet er minimaal 2 meter stof worden gekocht, eventueel voor de achterkant en vulling. De rest van de stofjes kan uit eigen voorraad komen.
Woensdag 31/8, 5/10, 9/11 en 30/11 2022 van 10.00-12.00 uur.
Maandelijkse bijdrage € 12.50
Voor een nieuwe start in september 2022 zijn er nog enkele plaatsen vrij.


Info workshops

Voor de workshops uit dit programma kunt u zich opgeven bij voorkeur via de mail: info@cordiatelier.nl of via de telefoon: 050-3121511. Alle workshops (tenzij anders in het programma vermeld) zijn excl. materiaal, maar incl. koffie /thee. Voor de workshops met een middagpauze zorgen wij voor de soep, u moet zelf een broodje meenemen.

U ontvangt 1 à 2 week voor de aanvang van de cursus/workshop een berichtje van de docent met een overzichtje van de materialen die u mee moet nemen (tenzij het al in dit programma staat vermeld). U kunt het lesgeld via de docent op de lesdag contant voldoen. U hoeft dus niet van tevoren te betalen. Tijdens de workshop is de winkel in de ochtend ook open voor de cursisten. Natuurlijk vinden we het fijn dat de benodigde materialen voor de workshops bij ons worden aangeschaft.

Annuleren
Bij annulering binnen twee weken voor de aanvang van de workshop bent u de helft van het lesgeld verschuldigd. Indien u zonder reden niet op de workshop verschijnt dient u het volledige lesgeld te voldoen.
Bij afzegging van een workshop van een buitenlandse docent dient het volledige lesgeld te worden betaald.

Parkeren
Parkeren in de buurt is mogelijk, maar alleen betaald. Om de hoek van de straat staat een parkeermeter, maar u kunt natuurlijk ook gebruik maken van een parkeer app op uw telefoon.
Voor een workshop van een hele dag worden de parkeerkosten deels gecompenseerd met een volle stempelkaart (met een te besteden waarde van 6 euro). Voor een halve dag ontvangt u een halve stempelkaart.