Cursussen/Workshops

Workshops door Isabelle Wiessler

De workshops van Isabelle Wiessler waren in oktober wederom een groot succes. Volgend jaar november, gaat Isabelle Wiessler opnieuw een aantal workshops geven. Het is zowel een 1-daagse als een 2-daagse workshop. De workshops worden gegeven op: 
17 en 18 november 2022 op donderdag en vrijdag van 10.00-16.30
19 en 20 november 2022 op zaterdag en zondag van 10.00-16.30  
22 en 23 november 2022 op dinsdag en woensdag van 10.00-16.30

Kris Kras (1e lesdag op 17, 19 of 22 november 2022)
Het uitgangspunt van de workshop Kris Kras zijn de verschillende borduursteken. We gaan ons bezighouden met de verschillende manieren (met de hand en machinaal) van borduren op katoen en op wateroplosbaar vlies. We zullen ontdekken dat de op deze manier verkregen resultaten, te gebruiken zijn als surface design en als drie-dimensionale accenten bij al uw textiele werken.

Mos en Korstmossen (2e lesdag op 18, 20 of 23 november 2022)
Mos en Korstmossen zijn als natuurverschijnsel onontbeerlijk. Bovendien vormen ze een onuitputtelijke inspiratiebron bij onze textiele werken. Ze zijn het uitgangspunt voor speelse vormen en kunnen naar eigen idee tot hele bizarre en abstracte resultaten leiden.
We borduren zowel met de hand als met de machine en we kunnen met geverfde mul, verschillende garens, wollen garens en wateroplosbaar vlies, prachtige effecten creëren. Deze technieken kunt u later ook gebruiken bij vele andere werkstukken.
Laat u verrassen!

Het beloven weer zeer inspirerende dagen te worden.

Lesgeld voor 1 dag € 95.00 
Lesgeld voor 2 dagen € 175.00

Deze workshops zijn altijd heel snel vol. U kunt zich daarom nu alvast opgeven voor deze workshops die volgend jaar gegeven gaan worden.

Lesgroep Art Quilt door Eke Krug

Lesgroep Art Quilt
Begin 2022 start er een Lesgroep Art Quilt bij Cordi Atelier. Het idee hiervoor is ontstaan tijdens een workshop, verschillende deelnemers wilden wel meer dan een ééndaagse workshop en ook thuis verder kunnen werken en daarna het werk bespreken, iets wat bij ééndaagse workshops maar zelden lukt, omdat het werk niet af is.

Met de lesgroep Artquilt komen we met tussenpozen 4 keer bij elkaar. Tijdens de eerste les bespreken we wat een artquilt is, hoe we die vorm gaan geven, welke technieken we willen tijdens de komende lessen gaan gebruiken en we beschilderen stoffen die we voor de quilt willen gebruiken. Het is de bedoeling dat we in vier lessen een grotere quilt gaan maken. Tijdens de lessen maken we proeven, zeg maar kleine quiltjes. Daarin kan je technieken uitproberen die je in je grote quilt toepast. Het werken aan je grote quilt doe je thuis en je neemt het werk iedere lesdag mee, zodat we ernaar kunnen kijken, de voortgang volgen, vragen beantwoorden en problemen op kunnen lossen.

De data zijn op:
– Donderdagen 17 februari, 17 maart, 28 april en 19 mei (vol).
– Dinsdagen 1 maart, 22 maart, 5 april en 10 mei.

Het cursusgeld voor deze vier dagen is € 190.00.

Wil je meer informatie, vraag dan om de lesbrief, daar staat een uitgebreidere beschrijving in.

Workshops door Ineke Wagenborg

Bladeren
Bladeren van bomen en struiken hebben vaak hele mooie vormen.
Deze vormen gaan we gebruiken en vertalen in stof. U kunt één of meerdere bladeren gebruiken en/of  samenstellen in bijvoorbeeld een kussen, tas of een quilt.
Woensdag 23/03 van 13.30-16.00 uur.
Lesgeld € 20.00

Ton Schulten
We gaan een quilt maken naar aanleiding van de schilderijen van Ton Schulten. Deze Nederlandse schilder gebruikt vaak prachtige en krachtige kleuren in o.a. zijn bekende kleurrijke landschappen. De quilt wordt met de naaimachine in elkaar gezet en met de hand, met verschillende siersteken doorgequilt.
Vrijdag 29 april van 9.30-16.00 uur.
Lesgeld € 39.50


Workshops door Dineke Ugen

Machinaal Quilten voor beginners
Tijdens deze 3-daagse cursus is het de bedoeling, dat u leert om op een creatieve manier, de freemotiontechniek op uw naaimachine goed onder de knie te krijgen. Het vergt natuurlijk wel enige oefening thuis in de tussenliggende weken. Op de eerste dag behandelen we de techniek ”freemotionquilten”. We oefenen deze techniek op verschillende manieren. Op de tweede dag oefenen we verschillende patronen, motieven en andere handigheidjes. En op de derde dag behandelen we de techniek waarbij u vanaf de achterkant van uw werk naait en wat de naaimachine nog meer kan. Vanzelfsprekend komt tijdens deze cursus aan de orde hoe u optimaal omgaat met uw machine en leert u ook technische trucjes, bijzonderheden over machinegarens en de te gebruiken naalden. U vergroot uw vaardigheden. Voor de cursus is het nodig, dat u een meandervoetje bij uw naaimachine hebt. Deze is meestal los te koop bij uw eigen model naaimachine.
Woensdag 15/12 2021, 5/1 2022 en 26/1 2022 van 10.00-16.00 uur (vol).
Donderdag 16/12 2021, 27/1 2022 en 10/2 2022 van 10.00-16.00 uur (extra 3-daagse).
Lesgeld: € 120.00

Workshop door Rita Dijkstra

Fantasy Garden
Met behulp van mooie stoffen, transparante vliezen, vilt, kralen, pailletten en borduurgarens worden fantasiebloemen en bladeren gemaakt. Met deze bloemen en bladeren maakt u helemaal uw eigen fantasietuin. De bloemen worden tijdens de workshop voorbereid en kunnen later op een mooie ondergrond worden genaaid. Een naaimachine is dus niet nodig. Het formaat bepaalt u zelf.
Dinsdag 8/3 2022 van 10.00-16.00 uur (de extra dag van 30/11 is uitgesteld vanwege Corona en is verschoven naar dinsdag 8/3 2022).
Lesgeld: € 42.50

Workshop door Marjon Hoftijzer

Zentangle op de naaimachine
Machinaal quilten en zentangle lijken op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben, maar als je goed kijkt, dan zijn er toch best veel overeenkomsten. Het zijn veelal herhalende lijnen.
In deze workshop maken we de combinatie van beide technieken.
Tangle betekent in het Engels ‘wirwar, knoop’. Door simpele gestructureerde patronen te herhalen en te combineren maakt u al snel een bijzonder kunstwerkje, houdt u overzicht en raakt u niet in de knoop.
Denk niet dat is te moeilijk voor mij, met enkele aanwijzingen kan iedereen dit. Voor deze workshop hebt u wel een naaimachine nodig waar u mee uit de vrije hand kunt naaien en enige basis kennis van machinaal quilten is ook wel handig.
Maandag 04/04 van 10.00-16.00 uur.
Lesgeld: € 47.50

Workshops door Greetje Hein

Werken met de Westalee rulervoet
Met het rulervoetje naait u met uw eigen naaimachine langs linialen. Hierdoor naait u strakkere lijnen dan wanneer u uit de vrije hand naait. Westalee heeft verschillende linialen ontwikkeld waarmee u de meest fantastische figuren kunt naaien. Tijdens de workshop werkt u met de 12” inch liniaal die bij het Westalee rulervoetje geleverd wordt. ± € 54.00. Ook kunt u de linialen van de basisset en de cirkels proberen om te ervaren hoe geweldig het is om met deze linialen te werken. Wanneer u bij aanmelding het merk en type van uw naaimachine doorgeeft, zorgen wij er voor dat het juiste voetje klaar ligt.
Donderdag 18/11 2021 van 10.00-16.00 uur.
Lesgeld € 42.50

Vervolg workshop Westalee rulers
Bent u na de kennismaking enthousiast geworden over het rulerwork en wilt u verder, dan is dit een prima mogelijkheid.
U werkt met uw eigen Westalee samplerset en met de cirkellinialen. Tijdens deze dag maakt u een ontwerp met deze beide sets en ontdekt u de vele combinatiemogelijkheden.
Donderdag 25/11 2021 van 10.00-16.00 uur.
Lesgeld € 42.50

Quiltgroepje o.l.v. Ineke Wagenborg

Dit groepje is een zeer leerzaam- en tevens gezellig groepje. In het voorjaar komt deze groep weer bij elkaar. Lijkt het u leuk om mee te doen? Enige beginnende quiltervaring is vereist.
Woensdag 23/3 van 9.30-12.00 uur
Woensdag 8/4 van 13.30-16.00 uur
Woensdag 27/4 van 9.30-12.00 uur
Woensdag 18/5 van 9.30-12.00 uur
Lesgeld: € 20.00 per les


Workshop door Marieke Oudman

Aap breien
Alweer zo’n leukerd deze aap Jacobus.
Jacobus wordt in één stuk, zonder naden in het rond gebreid. U begint bovenaan de kop en breit dan naar beneden, de romp en de benen. Daarna komen de armen, de oren, de snuit en de staart.
Als u klaar bent met breien kunt u meteen gaan opvullen, zonder dat u eerst nog alles in elkaar moet puzzelen. Het is hier en daar best pittig, dus het is echt iets voor ervaren breisters. Deze vrolijke aap wordt vast het beste vriendje van uw (klein)kind of misschien krijgt Jacobus een mooi plekje op de bank. Het patroon is gemaakt door “Zij maakt het”.
Woensdag 24/11 2021 van 13.30-16.00 uur.
Lesgeld: € 26.50 inclusief patroon

Dromenquilts maken

Met inmiddels een grote groep vrijwilligers worden er quilts gemaakt voor chronisch- en ernstig zieke kinderen, quiltjes voor de Kraambank en Quiet-kids. Deze groep heeft de afgelopen jaren al meer dan 250 kleurrijke dekens gemaakt. De dekens zijn allemaal vastgelegd in een fotoalbum. Door de coronapandemie zijn we genoodzaakt onze dromenquilt-ochtenden anders in te delen. Er zijn nu 6 ochtenden ingepland, namelijk: dinsdag 25/1, 8/2, 22/2, 15/3, 29/3 en 17/5  2022.
Er kunnen zich niet meer dan 8 personen per ochtend aanmelden. De tijden zijn van 10.00 tot 12.00 uur. U kunt zich aanmelden bij Tinie Evers (k.evers@hccnet.nl). Tinie quilt de gemaakte dekens kosteloos op haar longarmmachine. Quiltstoffen, die u niet meer gebruikt, zijn zeer welkom voor dit project, gordijnstof, bekledingsstoffen en dekbedhoezen zijn helaas niet bruikbaar.
Per deelnemer vragen wij € 3,- per ochtend, als kleine bijdrage om o.a. de vulling voor de gemaakte quilts te kunnen kopen.

Cordi’s maandgroep
door Ineke Wagenborg en Olga Haan

Cordi’s maandgroep is een enthousiaste groep dames, die een jaar lang, 1 keer per maand bijeenkomt om een quilt te maken. In gezamenlijk overleg wordt een patroon gekozen en maandelijks wordt een gedeelte van het patroon uitgedeeld. Iedereen is met hetzelfde patroon bezig, maar uiteindelijk zal geen quilt gelijk zijn. Per jaar wordt er 1 quilt gemaakt.
Bij afwezigheid is men toch het maandelijkse bedrag verschuldigd. Het patroon blijft dan beschikbaar. Een naaimachine hoeft u niet mee te nemen. Voor deelname aan deze groep moet er minimaal 2 meter stof worden gekocht, eventueel voor de achterkant en vulling. De rest van de stofjes kan uit eigen voorraad komen.
Woensdag 19/1, 16/2, 16/3, 13/4 en 11/5 2022 van 10.00-12.00 uur.
Maandelijkse bijdrage € 12.50
Voor een nieuwe start in september 2022 zijn er nog enkele plaatsen vrij.


Info workshops

Voor de workshops uit dit programma kunt u zich opgeven bij voorkeur via de mail: info@cordiatelier.nl of via de telefoon: 050-3121511. Alle workshops (tenzij anders in het programma vermeld) zijn excl. materiaal, maar incl. koffie /thee. Voor de workshops met een middagpauze zorgen wij voor de soep, u moet zelf een broodje meenemen.

U ontvangt 1 à 2 week voor de aanvang van de cursus/workshop een berichtje van de docent met een overzichtje van de materialen die u mee moet nemen (tenzij het al in dit programma staat vermeld). U kunt het lesgeld via de docent op de lesdag contant voldoen. U hoeft dus niet van tevoren te betalen. Tijdens de workshop is de winkel in de ochtend ook open voor de cursisten. Natuurlijk vinden we het fijn dat de benodigde materialen voor de workshops bij ons worden aangeschaft.

Bij annulering binnen twee weken voor de aanvang van de workshop bent u de helft van het lesgeld verschuldigd. Indien u zonder reden niet op de workshop verschijnt dient u het volledige lesgeld te voldoen.
Bij afzegging van een workshop van een buitenlandse docent dient het volledige lesgeld te worden betaald.

Parkeren
Vrij parkeren is mogelijk in de Grote Beerstraat.
Als u een workshop wilt volgen en u loopt erg moeilijk, dan is er ook een mogelijkheid om uw auto met kenteken bij mij aan te melden.
Kosten: € 2.50 per dagdeel.